• (+30) 2310 474762
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

SEFAC - Journey Εκπαίδευση στην ενσυνειδητότητα, κοινωνική δέσμευση και υποστήριξη ΤΠΕ για την ενδυνάμωση των πολιτών να οικοδομήσουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής και να διαχειριστούν χρόνιες ασθένειες

Το έργο Social Engagement Framework for Addressing the Chronic-disease Challenge (SEFAC) χορηγήθηκε από το Τρίτο Πρόγραμμα Υγείας (2014-2020) HP-PJ-2016 της ΕΕ (ΕΕ) και υποστηρίχθηκε από τα κράτη μέλη της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Κροατίας, της Ιταλίας, των Κάτω Χωρών και του Ηνωμένου Βασιλείου (ΗΒ), στο οποίο συμμετείχαν επίσης πολλοί ενδιαφερόμενοι φορείς:

■ Istituto per Servizi di Ricovero e Assistenza Anziani (ISRAA)

■ Sveulciliste U Rijeci, Medicinski Fakultet, University of Rijeka (MEDRI)

VIDAVO S.A. (VIDAVO AE) (VIDAVO)

■ Ερευνητικό Ινστιτούτο Polibienestar - Πανεπιστήμιο της Βαλένθια (Polibienestar - UVEG)

■ Ευρωπαϊκό δίκτυο τοπικής ένταξης και κοινωνικής δράσης (ELISAN)

■ Age UK Cornwall (Age UK)

■ Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Erasmus (EMC)

 

Το EMC είναι το συντονιστικό ίδρυμα. Η VIDAVO είναι πρωτοπόρος σε μια καινοτόμο λύση για την IT υποστήριξη της φροντίδας στο πλαίσιο του έργου.

Σκοπός του προγράμματος SEFAC είναι να ενδυναμώσει τους πολίτες ≥ 50 ετών που διατρέχουν κίνδυνο ή πάσχουν από T2DM και καρδιαγγειακά νοσήματα, ώστε να αυτοδιαχειρίζονται τις χρόνιες παθήσεις τους μέσω της παρέμβασης SEFAC σε διάστημα έξι μηνών. Η κοινοπραξία SEFAC ανέπτυξε το μοντέλο παρέμβασης για την προαγωγή και την πρόληψη της υγείας που αποτελείται από εργαστήρια, κοινωνική εμπλοκή (επαγγελματίες και εθελοντές) με την υποστήριξη της τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνιών (ΤΠΕ). Η μελέτη παρέμβασης σχεδιάστηκε με μια σύγκριση πριν και μετά την παρέμβαση. Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης υποστηρίζουν την υπόθεση ότι το SEFAC μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση των δεικτών "αυτοαποτελεσματικότητας" μεταξύ των συμμετεχόντων- και ότι το SEFAC μπορεί να συμβάλει σε μια ευνοϊκή αλλαγή όσον αφορά τις "καθιστικές συμπεριφορές", την "κοινωνική υποστήριξη", την "ψυχική ευεξία" και τη "σχετιζόμενη με την υγεία ποιότητα ζωής". Ως εκ τούτου, αναμένω ότι η παρέμβαση SEFAC μπορεί να συμβάλει στη μείωση της επιβάρυνσης από μείζονες χρόνιες ασθένειες και μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της βιωσιμότητας των συστημάτων υγείας.



Κατεβάστε το βιβλίο

 

 
Image