• (+30) 2310 474762
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

CyberCare - Καινοτόμο Σύστημα παροχής κυβερνοασφάλειας για τις συνδεδεμένες ιατρικές συσκευές και τα δίκτυα υγειονομικής περίθαλψης.

Η ασφάλεια των ιατρικών συσκευών στον κυβερνοχώρο έχει γίνει ολοένα και περισσότερο ανησυχητική για τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης, τους κατασκευαστές των ιατρικών συσκευών, ακόμη και για τους ίδιους τους ασθενείς. Τα τελευταία χρόνια, οι ιατρικές συσκευές ενσωματώνονται στο δίκτυο του νοσοκομείου, του ιατρικού κέντρου ώστε τα δεδομένα και τα αποτελέσματα των εξετάσεων να στέλνονται άμεσα στους επιβλέποντες ιατρούς. Η διασύνδεση αυτή καθιστά τις ιατρικές συσκευές ευάλωτες και αποτελεί πιθανό στόχο για τους χάκερ του κυβερνοχώρου καθώς θα μπορούσαν να υποκλέψουν τις ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες κα να τις χρησιμοποιήσουν για τρομοκρατία ή βανδαλισμό.

Το έργο #CyberCare έχει ως στόχο τον σχεδιασμό, την έρευνα και την ανάπτυξη ενός καινοτόμου συστήματος παροχής κυβερνοασφάλειας για τις διασυνδεδεμένες ιατρικές συσκευές και τα δίκτυα της υγειονομικής περίθαλψης που είναι ευάλωτα στις κυβερνοεπιθέσεις των χάκερ. Η χρησιμότητα της λύσης CyberCare θα αποδειχθεί και θα επικυρωθεί μέσω του πιλοτικού προγράμματος της HOPEgenesis που αφορά την ολοκληρωμένη φροντίδα εγκύων σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας μέσω των ιατρικών συσκευών.

Tο έργο CyberCare θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας στον κλάδο της κυβερνοασφάλειας, στους ερευνητικούς οργανισμούς και στα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και στους κατασκευαστές ιατρικών συσκευών.

Το έργο “CyberCare” υλοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης Εθνικής Εμβέλειας: «ΕΡΕΥΝΩ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ-ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ Β’ ΚΥΚΛΟΣ» και χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους μέσω του Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ).

Ιστοσελίδα CyberCare

Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης SEEMS P.C.

cteam Νοσοκομείο Παπαγεωργίου

#Cybersecurity #ConnectedMedicalDevices #Healthcarecenters #vidavo

Image